Equi Protecta met de kracht van zee!

Nieuw Algae Bites

De beloning voor uw paard en pony. Zonder toevoeging van suiker en granen. Samenstelling sesamolie en  algen en daarmee een natuurlijke bron van omega 3. Het brokje is ter grote van een voederbrok dus ideaal te geven wanneer het hoofdstel nog  om is. 

Equi Protecta

Paarden Lotion

De paarden lotion is er voor de behandeling van zomer eczeem, wondjes en vooral jeuk. De basis van dit product is gedemineraliseerd water , mengsel van zeewier  en  van natuurlijke oorspronkelijke kruidenextracten en etherische oliën en tea tree.

Je kan het ook uitstekend  gebruiken voor de behandeling van schilfers in de manen en staart. De paarden lotion  bevat huidhelende, verzorgende ingrediënten en een natuurlijke melange.

De paarden lotion is verkrijgbaar in een sprayflacon van 500ml met een kant en klare oplossing.

Paarden shampoo

De paarden shampoo is ideaal geschikt voor de verzorging van vacht aandoeningen en wij bevelen het aan bij roos, huidschilfers, of een geïrriteerde/gevoelige huid.

Een deel van de ingrediënten zijn afkomstig uit de waddenregio. De shampoo bevat geen Sodium Laureth Sulfaat. De shampoo is mild en bevat onder meer een natuurlijke melange van onder meer jojoba-olie, Aloe Vera, duindoornolie, koolzaadolie en kruidenextracten.

Mok Gel

De Mok Gel van Equi Protecta  is voor de uitwendig verzorgen van de onderbenen en kootholten. Is preventief tegen uitdroging en algeheel verzorgend. Formaldehyde vrij.

  • Equi Protecta
    Equi Protecta
    Equi Protecta
    Equi Protecta
    Equi Protecta
  • Equi Protecta

Hoeven Olie

De hoeven olie is biologisch samengesteld op basis van koolzaadolie en diverse etherische oliën. Voor bescherming van hoorn en hoornschoen. Op de gehele hoef en zeker de kroonrand aanbrengen.

In handig blik met kwast in dop van 500ml.

Paarden deodorant

De paarden deodorant is een natuurlijk product met als basis specifieke plantenextracten en etherische oliën en knoflookextract.  Het werkt doeltreffend tegen dazen en vliegen.

Paarden zalf

Deze zalf is 100% biologisch en is te gebruiken op wondjes, sneetjes, ruwe/schrale huid en bevordert de heling van aangetaste huid door bv zomer eczeem. De paarden zalf smeert makkelijk uit en heeft een aangename geur. De zalf naar believen gebruiken.

Voor de menselijke wondjes hebben wij de schipperszalf. Zelfde werking als de paardenzalf.

Glansspray

De spray is toe te passen  op in principe alle vachthoudende dieren. De basis is verzeepte kokosolie, castrol-olie, natuurlijke zeepstoffen en waxen. Gelijkmatig  verdelen over de vacht, laten drogen en daarna uitwrijven met een droge doek voor een mooie glanzende vacht. In combinatie met de shampoo van Equi Protecta  de beste resultaat. Tevens zorgt deze spray voor het  makkelijk doorkam baar van de manen.

Bio Stable+

BioStable  is een gefermenteerd plantenextract, dat het natuurlijk (bio)evenwicht in de stallen optimaliseert. Er worden geen micro-organismen toegevoegd, echter de aanwezige micro-organismen worden gestimuleerd zich te vermenigvuldigen.

Hierdoor wordt de afbraak van vervuiling versneld, met name de ureum fracties. Mede door het enzym urease uit de urine onstaat  ammoniak. In een optimaal ecosysteem in de stal zijn o.a. de nitrificeerende en de denitrificerende bacteriën in evenwicht, waardoor hinderlijke stank voor mens en dier snel wordt afgebroken.

Dit product bevordert het dieren welzijn en kan daar mee de algemene conditie en vitaliteit van het paard in hoge mate verbeteren. Verkrijgbaar als concentraat in een 500ml flacon + maatbekertje PRIJS 19,95 Gebruik: Je neemt 1 liter water en lost hier 2ml biostable per m2 stalvloer in op, die je vervolgens over de vloer, of strooisellaag verneveld. Dit herhaal je 1x per week. Inhoud flesje is 500ml en je doet dus ongeveer een half jaar met een flesje per paard.

Oliespray

De oliespray is verzorgend en is gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Het geeft een mooie glans en heeft een beschermende en reinigende werking op de paardenhoef.  De verpakking( spray flacon 200ml)  is erg handig in gebruik  op wedstrijden voor de nette afwerking.

Equi Protecta Ruitersport KaterbargAlgae Vitalis

De basis van Algae Vitalis is natuurlijk gecarboneerde  humusklei, mineralen en pro-biotische alg, afkomstig van een streekgebonden algenkwekerij uit de waddenregio.  Het is een uitgebalanceerde aanvullend diervoeder.

Door Algae Vitalis wordt de darmflora van het paard geoptimaliseerd en zorgt dus voor een betere algehele conditie. De voedingstoffen worden beter opgenomen en draagt bij tot een aanzienlijk herstellend vermogen. De toxines van slechte bacteriën verlaten het lichaam via de mest. Algae Vitalis ondersteund de darmwerking en heeft een kalmerend effect.

1 x per dag Algae Vitalis door het voer mengen in de verhouding 10 gram tot maximaal 25 gram per 100 kg lichaamsgewicht.

t: 0524 22 12 06  facebook
e: info@ruitersportkaterbarg.nl
Home
Collectie
EquiProtecta
Odor control
Eco-Gard
Evenementen
Contact
       Stieltjeskanaal 128
7756 PG Stieltjeskanaal
0524 22 12 06
info@ruitersportkaterbarg.nl

f

Openingstijden: 


​ma 13-18 uur
dinsdag gesloten  --   --  
woensdag/vrijdag 10-18 uur
donderdag 10-21 uur
zaterdag  10-17 uur 
ruitersportkaterbarg
Ruitersport Katerbarg
Bezoek Ruitersport Katerbarg